Un număr considerabil de arme deținute ilegal, ridicate și confiscate de polițiști (FOTO)

Un număr considerabil de arme, starea tehnică a cărora nu corespunde cerinţelor esenţiale de securitate și depistate fără stăpân au fost confiscate de polițiști.

Astfel, pe parcursul anilor 2005, 2007, 2009, 2013 și 2015 în Republica Moldova au fost distruse prin topire 18 650 unităţi arme de foc.

În prezent,  la depozitul de armament al Inspectoratului General al Poliţiei sunt păstrate temporar 1 583 de arme, care au fost stocate în urma lucrărilor finalizate a Comisiei de stat pentru evaluarea, bonificarea și rebutarea armelor în perioada anilor 2016 – 2018 (pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice,  pistoale improvizate, dispozitive de tragere, arme cu țeavă retezată, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile).

De la începutul anului subdiviziunile poliției au înregistrat 305 de arme deteriorate, cu modificări neautorizate în construcții, deținute ilegal.

Poliția susține că distrugerea acestor arme va contribui în mod direct la reducerea ameninţării proliferării armelor mici şi uşoare în Republica Moldova.

 

 

Lasă un comentariu