Un nou val de căldură va sufoca Moldova. Meteorologii au emis COD GALBEN DE CANICULĂ

Embed:

Un nou val de căldură se aşteaptă în toată ţara. Meteorologii au emis pentru mâine un Cod Galben de caniculă valabil pentru toată țara. 

Maximele vor atinge 33 sau chiar 34 de grade Celsius. 

"Acest fapt se datorează unei mase de aer din sud care se aproprie de teritoriul țării. Ea se va menține, doar pentru data de 27, întrucât începând cu data de 28 ușor temperaturile vor scădea", a declarat Tatiana Armaş, sinoptician.

În schimb, după aproape trei săptămâni, când temperaturile nu au scăzut sub 27 de grade la amiază, vine un weekend răcoros. În acest sfârşit de săptămână, temperaturile vor varia între 20 şi 27 de grade, iar pe timp de noapte, în nordul ţării, minimele vor fi de doar 10 grade. Începutul lunii iulie ne aduce însă iarăşi temperaturi de peste 30 de grade. 

Pe timp de caniculă, specialiștii recomandă:

- evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 - 18:00;

- purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale;

- consumul zilnic a circa 1,5 - 2 litri de lichide;

- evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice;

- reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Canicula este provocată de un ciclon cu mase de aer cald, care vine din nordul Africii.  În schimb, după aproape trei săptămâni, când temperaturile nu au scăzut sub 27 de grade la amiază, vine un weekend răcoros.

În acest sfârşit de săptămână, temperaturile vor varia între 20 şi 27 de grade, iar pe timp de noapte, în nordul ţării, minimele vor fi de doar 10 grade. Începutul lunii iulie ne aduce însă iarăşi temperaturi de peste 30 de grade. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu