Un nou tren pe cursa Chișinău-Odesa. Pasagerii vor beneficia de wifi, aer condiţionat, dar şi supraveghere video

Embed:

Călătoria spre Odesa va fi mai confortabilă, dau asigurări responsabilii de la Calea Ferată din Moldova. Compania naţională de transport intenţionează în scurt timp să lanseze un tren modern pe această rută. Pasagerii spun că iniţiativa este una bună, mai ales pe timp de caniculă.  

Trenul care va fi pus pe şine are mobilier mult mai confortabil, acces la wifi, aer condiţionat, dar şi supraveghere video. Autorităţile din Moldova susţin că sunt la ultima etapă de negocieri cu responsabilii din Ucraina. Dacă totul va decurge fără probleme, noua garnitură va putea porni de pe peronul gării din Chişinău până la finele lunii august.

"La acest moment negociem asupra tarifelor cu autorităţile din Ucraina. Ne dorim de asemenea să prelungim cursa prin Odesa până pe litoralul din Zatoca şi Carolina Bugaz", a spus şeful adjunct al serviciului călători CFM, Constantin Pavlov.

În prezent, pasagerii sunt nevoiţi să petreacă cele patru ore până la destinaţie într-un tren vechi, fără sistem de ventilare.

"Va fi foarte bine cu aer condiţionat, mai ales vara, când afară sunt 40 de grade".

"Ar fi bine ca în tren să fie aer condiţionat. Acum este dimineaţă, este bine în interior, însă la amiază deja este cald".

Trenul care urmează să fie pus pe şine este asemănător cu cel de pe cursa Chişinău-Iaşi şi a fost achiziţionat în anul 2015.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu