Un nou termen pentru trecerea la televiziunea digitală. Ministrul Economiei a anunţat când va fi finalizat procesul

Embed:

Trecerea la televiziunea digitală parcă ar fi cu ghinion. După ce a fost amânată de nenumărate ori, iarăşi s-a emis un nou termen... Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că procesul nu va fi finalizat la întâi martie aşa cum dădeau asigurări autorităţile, ci în luna mai. Şi asta pentru că nu s-a reuşit procurarea convertoarelor care permit recepţionarea semnalului digital promise familiilor cu venituri mici.

"Conform planurilor, la 1 mai se opreşte transmiterea analogă şi se porneşte cea digital. Tot este gata din punct de vedere tehnic. Mai mult de 95% din teritoriu deja este acoperit. Mai face investigaţii ca să putem acoperi zonele de umbra, dar chiar şi 95 la sută este mai mult decât acoperă semnalul analog", a menţionat ministrul Economiei.

Ţara noastră urma să treacă la noul format digital terestru încă în anul 2015, după ce Moldova a semnat, în 2006, Acordul Conferinței Regionale pentru Radiocomunicații cu alte peste 100 de țări. Deşi s-au dat mai multe termene pentru punerea în aplicare a acestui angajament, până în prezent, doar câteva posturi TV emit în acest format. Printre ele se numără Publika TV, Prime, Canal 2, CANAL 3, dar acces la acestea pot avea doar oamenii care au televizoare moderne cu adaptoare incorporate sau cei care au televizoare vechi şi convertoare externe. Statul și-a asumat angajamentul să cumpere dispozitivele pentru cetățenii care beneficiază de protecție socială.

Până acum, doar nouă mii din cei 40 de mii de oameni din această categorie, au primit dispozitivele. Pentru procurarea celorlalte, urmează să se desfăşoare licitaţii. Anterior, autorităţile spuneau că niciun agent economic nu a depus oferte pentru licitaţia lansată de Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

loading...

Lasă un comentariu