Un NOU TERMEN pentru finalizarea reabilitării drumurilor Chişinău - Ungheni şi Hânceşti - Lăpuşna. Ce spun şoferii

Embed:

Un nou termen pentru finalizarea reabilitării a două porţiuni de drum de pe traseul Chişinău - Ungheni şi Hânceşti - Lăpuşna. Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a semnat un plan de acţiuni cu conducerea companiei azere, care prevede accelerarea finalizării lucrărilor. Totodată, şoferii care circulă pe aceste trasee, se plâng că starea proastă a drumurilor le strică maşinile.

Drumul Chişinău - Ungheni - Sculeni a intrat în şantier în august 2014. De atunci, lucrările bat pasul pe loc, iar şoferii spun că se circulă greu:

"E foarte foarte greu. Stricăm maşinile. Era drumul bun, l-au stricat şi l-au făcut mai rău".

"E foarte stricat. Au început să-l facă, nu-l mai fac, nu-l mai termină, sperăm că măcar anul acesta. - Se circulă greu în aceste condiţii?- Foarte greu, se topeşte zăpada, nu se văd găurile, nu se vede nimic şi este greu".

"Când e vară şi e cald ei stau, iarna încep a lucra. Trebuie să fii foarte atent, pe unde e îngheţat pe unde e dezgheţat".

"Ei nu ne promit nimic nouă. Au spus că până la primăvară nu o să facă nimic absolut".

"E cam greu şi problematic. De câţi ani aşteptăm deja să repare acest drum".

Reparaţia drumului este efectuată de către o companie azeră. Aceştia urmează să reabiliteze două porţiuni de drum şi traseul Hânceşti-Lăpuşna. La fel, întârzie cu darea în exploatare a lucrărilor şi o companie cehă, care este responsabilă de construcţia drumului de ocolire a oraşului Ungheni, care va asigura acces direct către vama Sculeni şi va reduce distanţa dintre Chişinău şi Iaşi cu 24 de kilometri. Companiile s-au angajat să finalizeze lucrările până în toamna acestui an.

"Aceasta este ultima tentativă de a salva aceste proiecte. În cazul în care vorbim de eşecul contractorului în a livra rezultat în baza acestor planuri de acţiuni, urmează să fie realizat contractul şi încasată contravaloarea garanţiei bancare de execuţie şi eventuala garanţie de avans", a declarat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea.

Traseul Chişinău - Ungheni - Sculeni are o lungime de 92 de kilometri, iar lucrările de reabilitare costă 80 de milioane de euro, bani oferiţi de partenerii externi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu