Un nou SUPORT! Banca Mondială va oferi Moldovei în acest an 30 MILIOANE de dolari

Embed:

Banca Mondială va oferi în acest an ţării noastre un suport bugetar în valoare de 30 de milioane de dolari. Banii sunt destinaţi pentru implementarea reformelor şi luptei cu corupţia.

Declaraţia a fost făcută de şeful Oficiului Băncii Mondiale, Alex Kremer. Mai mult, instituţia va acorda bani şi pentru interconectarea reţelelor de energie electrică dintre Republica Moldova şi România.

Şeful Oficiului Băncii Mondiale a declarat că anul 2017 va fi unul plin de provocări şi oportunităţi în ce ţine relaţiile de cooperare cu ţara noastră. 

"Noi deja am început pregătirile pentru a oferi un nou suport bugetar Republicii Moldova. Acesta se va axa pe combaterea corupţiei şi neadmiterea abuzurilor din partea funcţionarilor publici faţă de mediul de afaceri.

Valoarea suportului bugetar oferit de Banca Mondială va fi de 30 de milioane de dolari. Totodată, instituţia va oferi până la 100 de milioane de dolari pentru interconectarea Moldovei la reţele de energie electrică de peste Prut.", a declarat ALEX KREMER.

Şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova a mai menţionat, că un lucru important este existenţa unei pieţe competitive, astfel încât Republica Moldova să poată cumpăra cea mai bună şi ieftină electricitate disponibilă pe piaţa regională.

Totodată, Banca Mondială va acorda sprijin pentru a finaliza evaluarea cadastrală a bunurilor imobile din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu