Un nou sport ia amploare în Moldova. La Chişinău a fost creată Federaţia Naţională de box thailandez

Embed:

Boxul thailandez ia amploare în Moldova! La Chişinău a fost creată Federaţia Naţională de box thailandez, iar luptătorii vor putea evolua la competiţiile internaţionale sub egida forului internaţional.

Federaţia Naţională de Box Thailandez a fost creată de membri clubului Thai Boxing Club din Capitală, care recent a împlinit cinci ani. Preşedintele forului sportiv a fost ales Constantin Bolea.

"Am luat decizia de a forma această Federaţie de Box Thailandez pentru a reînvia acest gen de sport în ţara noastră. Cred că este un eveniment foarte important. Am mers cu paşi mici, dar încrezători", a zis preşedinte FM de Box Thaliandez, Constantin Bolea.

La ceremonia în care s-a anunţat oficial despre crearea Federaţiei au fost invitaţi de onoare deputatul Constantin Ţuţu, celebrul luptător rus Serghei Haritonov, dar şi oficiali ai forului internaţional de box thailandez.

"Boxul thailandez este unul din genurile de sport care cu paşi mari se apropie de Olimpiadă. Există deja toate premisele pentru ca în 2020 boxul thailandez să facă parte din familia olimpică. Deschiderea federaţiei în Moldova este un pas important. Asta pentru că Moldova a fost, este şi va fi o ţară în care se nasc luptători mari", a spus vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Box Thailandez, Pavel Evtuşenko.

Noua Federaţie a încheiat deja primul acord. Forul de box thailandez va colabora cu Federaţia Naţională de K-1 amator.

"Acest acord ne va da o bună prioritate pentru luptătorii de K-1 şi box thailandez, care vor avea ocazia să participe la mai multe competiţii în aceste genuri de sport. De exemplu la Campionatele Mondiale, Regionale, dar şi Republicane", a explicat preşedinte FM de K-1 amator, Dorin Damir.

Cu ocazia formării Federaţiei de Box Thailandez a fost organizat şi un turneu. 24 de sportivi au luptat după regulile acestui gen de sport.

În boxul thailandez, luptătorii pot lovi cu pumnii, picioarele, coatele şi genunchii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu