Un nou sondaj IMAS: PDM este formațiunea care știe cum să atragă investiții străine şi să rezolve problemele din ţară

Embed:

Este formațiunea care știe cum să atragă investiții străine în țara noastră şi este preocupată de dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Astfel este văzut Partidul Democrat din Moldova de către cetățeni. Cel puțin asta arată rezultatele celui mai proaspăt sondaj, realizat de către IMAS, la comanda PDM.

Potrivit studiului, un sfert dintre moldoveni cred că Partidul Socialiștilor poate îmbunătăți situația din țară. 17,5 la sută dintre participanți susțin însă că Partidul Democrat din Moldova este cel care știe cum să schimbe lucrurile spre bine și să rezolve problemele din țară. În jur de opt procente dintre cei chestionați cred că PPDA sau PAS este în stare să facă asta. 

Același sondaj mai arată că 28 la sută dintre cetățeni consideră că PDM știe cum să poată îmbunătăți infrastructura drumurilor. Drept dovadă constituie faptul că, numai în acest an, au fost reabilitați peste 1600 de kilometri de şosele, în cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova", proiect care va continua și în 2019. Fiecare al cincilea moldovean este de părere că PSRM ar putea avea reușite în acest domeniu, 15,5 procente că situaţia o va îmbunătăţi binomul PAS-PPDA şi doar cinci la sută – Partidul "ȘOR".

Totodată, peste 22 la sută dintre moldoveni consideră că PDM poate aduce mai multe investiții străine în țară, iar asta înseamnă mai multe locuri de muncă și bunăstare. Puțin peste 21 de procente dintre participanții la sondaj susțin că socialiștii sunt cei care ar putea să-i convingă pe antreprenorii din afară să-și deschidă afaceri în țara noastră. Peste 18 procente consideră că blocul creat de binomul Sandu-Năstase este capabil să facă față acestui domeniu, iar 4,5 la sută - Partidul "ȘOR".

Cât priveşte dezvoltarea economiei ţării, sondajul arată că un sfert dintre moldoveni consideră PSRM-ul capabil de acest lucru. Aceeași părere o au aproape 21 la sută despre Partidul Democrat. La acest capitol, binomul PAS-PPDA a acumulat un scor de puțin peste 18 la sută, iar Partidul "ȘOR" - 4,5 procente.

Rezultatele studiului mai arătă că aproape jumătate dintre moldoveni consideră că PSRM și PDM pot ajuta țara prin acțiunile lor. Sondajul a fost realizat în perioada 11 – 23 decembrie pe un eșantion de peste 1500 de respondenți din 108 localități.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu