Un nou sondaj IMAS: Numărul alegătorilor care ar vota pentru PCRM, în scădere

Partidul Comuniştilor pierde tot mai mult din popularitate. Un nou sondaj realizat de IMAS Chişinău arată o scădere continuă a numărului celor care sunt gata să-şi dea votul pentru comunişti. În creştere sunt Partidul Democrat și cel Liberal.  

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cinci partide ar accede în Legislativ. Sondajul arată că, în aproximativ o săptămână, PCRM a mai pierdut aproape două puncte procentuale din numărul simpatizanţilor. Pentru această formaţiune ar vota aproape 20 la sută dintre alegători.  

Într-o uşoară scădere este şi Partidul Liberal Democrat din Moldova, care ar obţine puțin peste 17 la sută dintre voturi.  Pe locul trei se situează Partidul Democrat, pentru care ar vota peste 14 la sută dintre moldovenii decişi să meargă la urne. Cifra este în creştere faţă de acum o săptămână.  

PDM este urmat de Partidul "Patria" care a coborât până la 8,7 la sută. În viitorul legislativ are şanse să acceadă şi Partidul Liberal. Formaţiunea ar acumula 8,5 la sută din sufragii.

Sondajul mai arată că 31 la sută dintre intervievați consideră că Partidul Democrat este cea mai activă formațiune politică în preajma alegerilor din 30 noiembrie. Pe locul doi, cu 19 la sută, se situează Partidul Liberal Democrat, urmat de Partidul Patria și PCRM.

Potrivit cercetării, aproape 20 la sută dintre cei chestionaţi au menţionat că democrații au cea mai atractivă campanie. PDM este urmat de PLDM, cu aproximativ 19 la sută. Partidul Patria și formaţiunea condusă de Vladimir Voronin au obţinut aproximativ 10 la sută.

Sondajul a fost efectuat de IMAS Chişinău la comanda IPN, în perioada 8 – 19 noiembrie 2014, pe un eşantion de 1128 persoane, din 75 de localităţi. Marja de eroare este de plus-minus trei la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu