Un nou sondaj de opinie, confirmă că cetățenii apreciază abordarea guvernării de a se ocupa strict de problemele oamenilor

Un nou sondaj de opinie, realizat în luna februarie la inițiativa Partidului Democrat, vine să confirme că cetățenii apreciază abordarea guvernării de a lăsa politica într-o parte și a se ocupa strict de problemele oamenilor. Barometrul socio-politic, prezentat astăzi, este realizat la fiecare două luni cu scopul de a testa opinia cetățenilor despre activitatea curentă a guvernării, despre ceea ce trebuie să fie îmbunătățit și în care domenii.

După prezentarea sondajului IMAS, Președintele PDM Vlad Plahotniuc a declarat că această ”apreciere a cetățenilor ne încurajează să ne concentrăm în continuare energia și toate resursele umane de care dispunem în partid pentru a oferi rezultate cât mai bune pentru oameni”.

Vlad Plahotniuc a anunțat că prima decizie după acest sondaj a fost să fie întărită și mai mult această abordare, această schimbare de atitudine în raport cu cetățenii. După ce a fost discutat modul în care se desfășoară întâlnirile reprezentanților Partidului Democrat cu cetățenii în teritoriu, s-a decis ca întâlnirile cu oamenii în teritoriu să decurgă după un nou principiu, astfel încât cetățenii să fie nemijlocit implicați în formarea priorităților agendei guvernamentale. Prin urmare, deputații PDM și reprezentanții formațiunii în instituții vor merge în fața cetățenilor nu să țină discursuri, ci să-i asculte, să răspundă la întrebări și să preia problemele și propunerile lor. După ce vor fi colectate aceste probleme și propuneri, o echipă a Partidului le va analiza și le va transmite instituțiilor abilitate spre rezolvare și implementare.

În acest context, liderul PDM a încurajat cetățenii să profite de prezența colegilor din Partidul Democrat în teritoriu, să le expună problemele și să le înainteze propunerile pe care le consideră de cuviință.

”Datorită apropierii noastre consecvente de cetățeni, suntem siguri că ei vor putea face diferența dintre un partid care merge direct la oameni și alte partide, care preferă să facă demagogie și scandaluri la televizor și pe Facebook”, este mesajul lui Vlad Plahotniuc către cetățeni. 

Un alt subiect important abordat în ședința de azi a PDM a vizat declarațiile surprinzătoare făcute de domnul Franco Frattini, reprezentant al OSCE pentru Transnistria, într-un interviu pe care l-a acordat zilele trecute presei ruse, când s-a aflat în vizită la Moscova. Cu referire la aceste declarații, poziția PDM este că asemenea mesaje, spuse la Moscova sau oriunde, pot avea cel mai dăunător efect pentru rezolvarea problemei transnistrene. ”Am mai avut în trecut situații când, doar din ambiția unor funcționari internaționali pentru a marca un succes formal, s-a încercat impunerea semnării anumitor documente în dezavantajul suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Dar nu înțelegem de ce acum, când tocmai înregistrăm pentru prima dată în ultimii 15 ani progrese reale, eforturile noastre și progresul sunt zădărnicite prin declarații conjuncturiste și subversive din partea unor funcționari. Noi, în Moldova, avem o zicală: dacă nu poți ajuta, cel puțin nu dăuna”, a punctat Vlad Plahotniuc, care a reiterat că pentru Republica Moldova, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul nostru este și va rămâne o prioritate, pe care sperăm să o sprijine în continuare comunitatea internațională, inclusiv Federația Rusă.

La ședință a fost discutată și demisia domnului Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției, în urma unei campanii de intimidare pornite împotriva sa. 

Vlad Plahotniuc i-a mulțumit public lui Alexandru Tănase pentru că a acceptat să facă parte din Guvern și a afirmat că regretă plecarea lui din funcție. ”Am văzut că acest subiect a provocat tot felul de speculații. Totodată înțelegem că este un an electoral și unii, în lipsă de teme, se agață de orice pentru a se face remarcați. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile se vor lămuri”, a opinat Vlad Plahotniuc.

Pornind de la situația creată, președintele PDM a anunțat că în ședința Biroului Permanent al partidului, întrunit imediat după ședință săptămânală, s-a discutat și despre candidaturile la funcția de Ministru al Justiției și s-a decis ca propunerea Partidului Democrat pentru această funcție să fie Doamna Victoria Iftodi. Premierul urmează să înainteze mâine această candidatură Președintelui țării.

În cadrul briefingului de presă, Vlad Plahotniuc a mai anunțat lansarea primului proiect de parteneriat public-privat, prin care se vor atrage investiții pentru construirea uneiarene multifuncționale ultramoderne în Chișinău, care, după cum estimează experții de la Guvern, va fi finalizată într-un an de zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu