Un nou sondaj, aceleași tendințe: PDM crește, opoziția scade

Embed:

Creşterea intenției de vot față de Partidul Democrat este confirmată şi de al treilea sondaj prezentat în această toamnă. Este vorba despre studiul Asociației Sociologilor și Demografilor, făcut public astăzi. Potrivit acestuia, patru partide ar accede în Parlament la viitoarele alegeri, iar Opoziţia pierde electoratul.

Sondajul arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi, mai exact 44 la sută dintre cei decişi, le-ar lua Partidul Socialiştilor. Pe locul doi este Partidul Democrat, 15,5 la sută, în creştere cu două puncte procentuale faţă de această vară. 

Experții explică această ascensiune prin îndeplinirea mai multor angajamente faţă de alegători.

"Au aplicat o serie de reforme care au dat efect pozitiv sau va da efect pozitiv pe termen lung. Populația apreciază că acești oameni vor să schimbă țara, că muncesc mult. Aceasta este imaginea conducerii Partidului Democrat și a liderului lor", a declarat Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor.

Acelaşi studiu realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova arată că pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate ar vota 14,5 la sută dintre alegători. Iar Partidul Platforma "Demnitate şi Adevăr", deşi face echipă cu PAS, înregistrează din vară şi până acum o scădere de 2,4 puncte procentuale.
 
Sondajul "Vox Populi" a fost realizat în perioada 1 - 20 noiembrie pe un eșantion de 1189 de persoane. Marja de eroare este de plus minus trei procente. În această toamnă, alte două companii sociologice, IMAS şi Institutul Republican Internațional din SUA, au arătat că PDM se bucură de simpatia a tot mai multor alegători, iar PSRM, PPDA şi PAS înregistrează o scădere în preferinţele moldovenilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu