Un nou şoc pentru sportul moldovenesc! Ion Luchianov refuză să mai reprezinte Moldova pe arena internaţională

Embed:

Unul dintre cei mai buni sportivi din ţară, Ion Luchianov, refuză să mai reprezinte Moldova pe arena internaţională şi vrea să concureze pentru Rusia! Acesta a depus o cerere la Federaţia de atletism, iar forul naţional i-a acceptat deja demersul.

"Nefiind remunerat decent, sunt nevoit să întreprind careva acţiuni pentru soluţionarea problemelor ce ţin de locul de trai, întreţinerea familiei şi condiţiile de antrenament." Astfel şi-a motivat decizia Luchianov în cererea depusă la Federaţie.

Deşi au acceptat demersul şi l-au exclus din lot, oficialii forului au declarat că Luchianov a fost unul dintre cei mai costisitori sportivi pentru bugetul de stat. În ultimii trei ani, în pregătirea acestuia s-au investit în jur de 600 de mii de lei.

"Într-adevăr a fost scump. Orice cantonament din Portugalia, 24 de zile, ne costa 25-30 de mii de lei, 45 de euro pe zi. Dacă luăm după nivelul de trai, e ceea ce are un pensionar pe lună", a declarat Constantin Negură, secretar general FM de atletism.

În scrisoare, Luchianov a mai scris că şi-ar dori să reprezinte Rusia. "Aţi văzut că el nu este în lista bursierilor olimpici. Regulamentul internaţional îi permite să treacă. Acum este perioada de trecere. Este foarte probabil ca el într-adevăr să reprezinte Rusia", a menţionat Nicolae Juravschi.

Până acum, atât Federaţia de atletism, cât şi CNO nu a primit nicio cerere de la Federaţia din Rusia pentru a începe procesul de naturalizare al sportivului. În prezent, Luchianov se află într-un cantonament din cont propriu în Ucraina şi va reveni în ţară săptămâna viitoare.

Ion Luchianov, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în finala probei de 3.000 de metri garduri la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice. În 2009, a câştigat aurul la Universiada din Belgrad, iar în 2010, Luchianov a cucerit bronzul la Campionatul European.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu