Un nou sediu al Punctului de Asistență Medicală de Urgență, inaugurat astăzi în localitatea Valea Perjei, Taraclia

Embed:
Locuitorii satelor Valea Perjei şi Corten din raionul Taraclia vor fi consultaţi de medici în condiţii mai bune. Punctul de urgenţă, unde activează 12 angajaţi, a fost transferat într-un sediu nou, renovat capital.
 
Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ două milioane de lei, suma fiind alocată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. La inaugurare a fost şi ministrul Sănătăţii, Silvia Radu. 

De asemnea, centrul a fost asigurat şi cu o ambulanţă nouă.

"Avem un cardiograf , un apărat pentru măsurarea pulsului şi foarte repede vom determina pulsul. Avem oxigen pe care putem îl dăm bolnavului când îi acordăm primul ajutor."

Localnicii din Valea Perjei sunt siguri că de acum încolo vor beneficia de servicii de calitate.

"Acest centru este indispensabil, avem nevoie de el şi suntem bucuroşi că au deschis acest centru."

"Suntem bucuroşi că se dezvoltă satul. Mulţumim pentru tot."

"Era o clădire veche, dar acum e o frumuseţe. Satul nostru a început să se dezvolte."

"Acest centru este un exemplu de modernizare a serviciilor. Până la sfârşitul anului vor mai fi deschise încă 6 centre de acest gen. Şi mă bucur foarte mult că oameni vor putea beneficia de un serviciul calitativ", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu.

La inaugurarea sediului nou au venit şi deputaţi.

"A fost deschisă o staţie în Taraclia, una în Tvardiţa, iar alta la voi în sat. Practic, în toate satele din Găgăuzia au fost renovate şi date în exploatare puncte medicale. Guvernarea actuală nu împarte oamenii pe criterii politice", a spus deputatul PDM, Boris Golotin.

"Sunt condiţii normale pentru angajaţi, unde poţi un pic să te odihneşti, unde poţi bea un ceai, unde poţi să te pregăteşti pentru următoarea solicitare", a spus deputatul PDM, Sergiu Stati.

Centrul de sănătate va deservi 7700 de locuitori din două sate - Valea-Perjei și Corten din raionul Taraclia. De la începutul anului au fost renovate 21 de puncte medicale de urgenţă în toată ţara. 
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu