UN NOU SCHIMB DE PRIZONIERI. Kievul a expediat Moscovei o listă cu numele deţinuţilor

Embed:

Un nou schimb de prizonieri ar putea avea loc între Ucraina şi Rusia, după cel de acum o săptămână. Autorităţile de la Kiev au pregătit deja lista cu cei pe care ar vrea să-i aducă în ţară şi a expediat-o Moscovei.

Şi purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că nu exclude că va avea loc alt schimb de deţinuţi, însă a menţionat că etapele de pregătire ale acestui proces necesită timp.

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a transmis că va discuta acest subiect la Minsk, în formatul Normandia, la care participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei. Reuniunea ar putea avea loc la sfârşitul acestei luni. În data de 7 septembrie, între Kiev şi Moscova s-a efectuat un schimb de prizonieri în proporţie de 35 la 35.

Printre ostaticii eliberaţi atunci de ucraineni este şi moldoveanul Piotr Melniciuk, arestat în ţara vecină sub acuzația de spionaj în favoarea Federației Ruse. Iar în lista persoanelor eliberate de Moscova se numără şi cei 24 de marinari capturaţi după incidentul din strâmtoarea Kerci.

Lasă un comentariu