Un nou scandal între preoții Mitropoliei Moldovei şi a Basarabiei

Embed:

Un nou scandal de proporţii între slujitorii bisericii Mitropoliei Moldovei şi cei ai Mitropoliei Basarabiei.

De această dată, disputa vizează construcţia unei biserici în satul Ruseştii Vechi, din Ialoveni. Pentru a decide care dintre Mitropolii va putea construi noua biserică, enoriaşilor li s-a cerut să ... voteze.

De mai mulţi ani, oamenii din satul Ruseştii Vechi, raionul Ialoveni, nu au o biserică. Părintele Anatolie, care slujeşte din partea Mitropoliei Moldovei în satul vecin, spune că a obţinut dreptul de a construi un locaş sfânt în Ruseştii Vechi încă în anul 2006. Biserica nu a fost însă ridicată din lipsă de bani.

Pe de altă parte, din octombrie 2010, preotul Ioan, care vine de la Mitropolia Basarabiei, a obţinut şi el dreptul de a sluji în Ruseştii Vechi. El spune că mai mulţi enoriaşi i-au solicitat să se ocupe de construcţia bisericii în sat, ceea ce a şi început să facă. Din cauza neînţelegerilor apărute, oamenii din Ruseştii Vechi au fost chemaţi azi la adunarea satului ca să voteze pentru Mitropolia care va construi biserica. Ei au acordat acest drept Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu