Un nou scandal în fotbalul mondial. Cluburile engleze nu permit unor jucători să plece la națională

Un nou scandal mocnește în fotbalul mondial! Cluburile engleze au decis să nu lase unii dintre jucătorii lor străini la echipele naționale.

Decizia a fost luat în unanimitate din cauza riscului mare de contaminare cu COVID-19 şi pentru a evita cele zece zile de carantină impuse la întoarcerea în ţară de către guvernul britanic.

Această măsură vizează aproximativ 60 de jucători de la 19 cluburi din Premier League, care ar trebui să se deplaseze în 26 de ţări, unde circulaţia noului coronavirus şi a variantelor sale este considerată foarte mare de către guvernul englez.

Conform regulilor în vigoare în Regatul Unit, orice persoană care revine dintr-o ţară de pe lista roşie este obligată să se izoleze timp de zece zile la un hotel ales de guvern, indiferent de statutul său de imunizare.

O astfel de carantină ar fi nu doar nefastă pentru moralul şi sănătatea jucătorilor, dar aceasta i-ar face totodată indisponibili pentru a se pregăti şi a disputa două etape din Premier League și o etapă din competiţiile europene.

Liverpool a fost prima echipă care a pus în aplicare această decizie, informând Federaţia din Egipt că nu-l va lăsa pe atacantul său Mohamed Salah să participe la următoarele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, programate în septembrie.

Din ţările cu risc ridicat fac parte şi numeroase ţări din America de Sud, între care Brazilia şi Argentina, care vor juca pe 5 septembrie la Sao Paulo, oraşul cel mai afectat de coronavirus din "Țara Cafelei".

Lasă un comentariu