Un nou scandal cu presupuşi ofiţeri GRU în Europa. Un agent rus a fost filmat în timp ce i-ar fi dat mită unui înalt oficial din Serbia

Embed:

Un nou scandal cu presupuşi ofiţeri GRU în Europa. Pe internet a devenit viral un clip în care apare un agent rus filmat în timp ce i-ar fi dat mită unui înalt oficial din Serbia. Din primele imagini se vede cum doi bărbaţi se întâlnesc într-o parcare din Belgrad. Ulterior, presupusul agent de informaţii rus îi dă o pungă de plastic oficialului sârb, iar cel din urmă o lasă într-o maşină.

Ei merg apoi într-o cafenea din apropiere, după care se despart. În cele din urmă, oficialul sârb intră în automobilul în care a lăsat punga şi o deschide. De acolo, el scoate un plic cu bani. Clipul a fost postat pe Youtube de un utilizator necunoscut, care s-a înregistrat pe platformă chiar în ziua în care a încărcat filmuleţul.

Utilizatorul a etichetat trusturi media din mai multe ţări, printre care Bosnia, Croaţia, Macedonia de Nord, Cehia şi Ungaria. Un jurnalist de investigaţii bulgar a confirmat că unul dintre bărbaţii din imagini este, într-adevăr, un membru GRU, diplomatul rus Georgy Viktorovich Kleban.

El lucrează la ambasada Rusiei din capitala Serbiei. Jurnalistul spune că l-a identificat folosind o aplicaţie de recunoaştere facială. Autenticitatea clipului nu a fost stabilită.

loading...

Lasă un comentariu