Un nou RECORD DE ÎNCASĂRI la vamă. 613,2 milioane de lei obţinute în bugetul de stat doar într-o săptămână

Embed:

În doar o săptămână veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 613,2 milioane lei, fiind perfectate per total 11 501 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 107 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto de schimb, bijuterii, produse din tutun etc.).

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 47 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 123.621 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89.098 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.884 și respectiv, 13.581 de traversări.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre faptul că, începând cu data de 5 noiembrie, este închis postul vamal temporar de la Palanca. Măsura a fost impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent.

Prin urmare, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la Palanca în această perioadă, sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal Tudora, unde a fost suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Totodată, Serviciul Vamal aminteşte și de restricțiile de circulație apărute, din data de 2 noiembrie, în postul vamal Moghileov-Podolsk de pe teritoriul Ucrainei, în legătură cu efectuarea lucrărilor de înlocuire a asfaltului în zona de control vamal. Prin urmare, având în vedere că, în această perioadă, capacitatea de perfectare a postului ucrainean este redusă, venim cu recomandarea de a traversa frontiera și prin punctele de trecere Briceni-Rossoșanî sau Criva-Mămăliga. De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot opta și pentru postul Unguri, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 249 de solicitări de informații legate de vamă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu