Un nou prototip de maşină zburătoare promite să revoluţioneze piaţa auto. Prin ce va impresiona noul model

Embed:
Un nou prototip de maşină zburătoare promite să revoluţioneze piaţa auto. Modelul, realizat de un producător olandez, va fi expus la salonul auto de la Geneva, care va începe săptămâna viitoare. Spre deosebire de alţi constructori, care au preferat aripile fixe, acesta a optat pentru un motor cu elice.

Vehiculul compact are două locuri şi se deplasează pe trei roţi cu o viteză maximă de 170 de kilometri pe oră. La necesitate, "hibridul"poate folosi motorul cu elice pentru a zbura cu 180 de kilometri pe oră. Producătorii spun că această maşină este soluţia ideală pentru a scăpa de traficul aglomerat.

"Cu maneta controlezi deplasarea în diferite direcţii, adică în stânga ca să zbori spre stânga, în dreapta ca să zbori spre dreapta. Dacă împingi înainte, vei zbura mai repede", a menţionat Robert Dingemanse, directorul PAL-V.

Constructorii spun că nu este deloc greu să înveţi a conduce o maşină zburătoare.

"De regulă, aveţi nevoie de 24-25 de ore de antrenament. Pentru mulţi nu este suficient, de aceea noi recomandăm 30-35 de ore", a precizat Robert Dingemanse.

90 de astfel de vehicule urmează a fi produse, iar directorul companiei spune că are deja o mulţime de cumpărători. Preţul acesteia este de... jumătate de milion de euro.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu