Un nou protest nelipsit de incidente. Totul despre evenimentul de astăzi organizat în Capitală (FOTO)

Embed:

Mii de oameni au participat, astăzi, la un protest organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Formaţiunea "Partidul Nostru", Partidul Socialiştilor şi Platforma "DA".

După ce au adoptat o rezoluţie, manifestanţii au pornit, în marş, prin Capitală şi au blocat mai multe străzi.

 

Tot efectivul de poliție a asigurat ordinea la proteste http://goo.gl/5GdeOf

Posted by PUBLIKA.MD on Monday, January 25, 2016

Oamenii spun că au venit să ceară stabilitate şi viaţă mai bună. Printre protestatari a fost identificată şi o persoană drogată, dar şi zece bărbaţi cu faţa acoperită. 

CITEȘTE ȘI: (FOTO/VIDEO) Ce a ascuns un protestatar într-un pachet de ţigări. POLIŢIA L-A REŢINUT

Potrivit unor imagini surprinse de un martor ocular, unul dintre protestatari a fost reţinut de către poliţişti, fiind sub influenţa drogurilor. 

De la unii protestatari mirosea a alcool. 

La finalul mitingului a fost votată o rezoluţie în care au fost incluse cerinţele protestatarilor.

"Trebuie să găsim un compromis, cum ieşim din această situaţie. Compromisurile trebuie să fie pe marginea modificării Constituţiei, alegeri directe a preşedintelui şi dizolvarea Parlamentului, alegeri parlamentare anticipate", a spus liderul PSRM, Igor Dodon. 

"Dacă ne vor ignora până joi, vom bloca cinci trasee naționale. Clopoțelul nu este suficient, au nevoie de un clopot ca să asurzească, într-o zi, pur și simplu, vom bloca toată țara", a spus primarul de Bălți, Renato Usatîi. 

În schimb, preşedintele partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr", în spatele căruia ar sta oligarhul Victor Ţopa, a cerut să aprobe personal ştirea despre protest difuzată de Publika TV.

"Asta trebuie să o spuneţi la Publika TV şi vă rog înainte de a publica materialul să mi-l trimiteţi personal să îl văd, pentru că Publika TV este o zoiniţă de-a lui Plahotniuc. Şi voi, băieţi, trebuie să vă daţi demisia", a spus Andrei Năstase. 

CITEȘTE ȘI: VIOLENȚE în centrul Capitalei! O echipă de jurnaliști de la PRIME, agresată de protestatari (VIDEO NECENZURAT)

Nici de această dată mitingul organizat de reprezentanţii partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr", PSRM şi ai formaţiunii "Partidul Nostru" nu a trecut fără incidente. Echipa noastră a fost agresată de către un protestatar.

CITEȘTE ȘI: Mai multe maşini cu numere de înmatriculare transnistrene, parcate în apropiere de PMAN (FOTO)

În regiunea în care s-a desfăşurat protestul au fost văzute mai multe automobile cu plăcuţe de înmatriculare din regiunea transnistreană.

Anterior, presa a scris că la manifestaţiile, organizate de socialişti, formaţiunea "Partidul Nostru" şi platforma "Demnitate şi Adevăr", vor veni provocatori din stânga Nistrului.

CITEȘTE ȘI: Protestatarii conduși de Usatîi, Dodon și Platforma DA au blocat DOUĂ INTRĂRI PRINCIPALE în Chișinău

Potrivit poliţiei, la miting au participat 16.000 de persoane. Aceştia au marşăluit prin oraş şi au blocat mai multe intrări în Capitală. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu