Un nou protest eşuat al unioniştilor, faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale

Embed:

Un nou protest eşuat al unioniştilor, faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale. Astăzi, aceştia au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală doar aproximativ o sută de oameni. Faptul că au fost într-un număr atât de mic a fost recunoscut şi de către organizatorii manifestaţiei.

"Staţi acasă. Vom avea patru ani un preşedinte socialist pe Igor Dodon pentru că nu ne putem organiza într-o acţiune de protest. Suntem puţini, suntem prea puţini în aceasă zi", a declarat preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

Printre revendicările cerute de protestatari s-au numărat anularea rezultatelor turului doi, organizarea alegerilor repetate şi demisia președintelui CEC. Și de această dată, protestatarii au purtat drapelul Republicii Moldova și al României. Astfel de manifestaţii au avut loc şi-n diasporă, unde au protestat la fel câteva zeci de persoane.

La manifestaţia de luni au participat și liderii Partidului Demnitate și Adevăr, inclusiv Vasile Năstase, fratele președintelui DA, și Valentin Dolganiuc. Reprezentanții formațiunii, în spatele căreia stau mafioții Țopa, reclamă fraudarea alegerilor și protestează activ, inclusiv pe rețelele de socializare.

După eșecul Maiei Sandu în alegeri, vicepreședintele Partidului DA, Liviu Vovc, dar și un alt activist al formațiunii, Alexandru Cozer, au criticat dur acțiunile Maiei Sandu, dar și ale reprezentanților organizațiilor teritoriale ale Partidului Acțiune și Solidaritate.

PUBLIKA.MD aminteşte că, alegerile prezidențiale au fost câștigate de socialistul Igor Dodon, pentru care au votat peste 52 la sută dintre alegători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu