Un nou protest eșuat al partidelor de opoziție și al ONG-urilor afiliate lor

Un nou protest eșuat al celor nemulțumiți de schimbarea sistemului de vot. Cele patru partide extraparlamentare și câteva ONG-uri afiliate lor au adunat și astăzi doar câteva zeci de oameni în fața Parlamentului.

Organizatorii nu reușesc a treia zi consecutiv să adune în fața Legislativului mai mulți protestatri, asta în condițiile în care cele patru partide politice din afara Parlamentului - PAS, Partidul Nostru, DA și PLDM, dar şi reprezentanții societății civile apropiate lor, anunțau proteste masive.

Protestatarii au avut și astăzi aceleași revendicări, fiind împotriva faptului ca cetăţenii să-şi aleagă singuri deputații în Parlament. Nemulțumirile exponenților ONG-urilor contestatare vin în condițiile în care alte peste 50 de ONG-uri din ţară au publicat o declarație prin care îşi arată susţinerea faţă de votul mixt. În primele două zile de protest, numpărul participanților nu a depășit 100 de persoane.

Schimbarea modalității de alegere a deputaţilor a fost susţinută de 74 de legislatori.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că documentul va fi supus votului în lectură finală abia în luna iunie, după avizul Comisiei de la Veneţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu