Un nou post de pompieri a fost deschis în satul Başcalia (VIDEO)

Embed:

Un nou post de salvatori şi pompieri a fost deschis ieri în satul Başcalia din raionul Barasabeasca.

Stația a apărut după ce autoritățile publice locale au fost susținute de Serviciul Situații Excepționale al MAI.

În cadrul noului post vor lucra 6 pompieri civili, care au menirea de a lichida situațiile excepționale din localitățile Bașcalia și Cioc Maidan.

La evenimentul de inaugurare a postului conducerea IGSU reprezentată de șeful adjunct Alexandru Oprea a remarcat importanța funcționării a astfel de posturi pentru prevenirea și intervenția operativă în situații de risc.

Despre necesitatea intervenției pompierilor civili a vorbit și reprezentanții autorităților publice, dar și deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Dumitru Diacov.

Pentru ca postul de salvatori să activeze în regim permanent, IGSU a oferit o autospecială de intervenție.

Pompierii civili au beneficiat de instruire din partea salvatorilor profesioniști, pentru a putea interveni în situații de risc.

Conform informației IGSU la moment în toată țara au fost deschise 38 posturi civile de salvatori și pompieri, care servesc forța primară de intervenție pînă la venirea echipelor profesioniste.

Conform Programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale din țară, urmeze să activeze peste 100 de stații civile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu