Un nou naufragiu! Cel puţin 20 de migranţi s-au înecat în largul coastelor libiene

Un nou naufragiu, înregistrat joi în largul coastelor libiene, s-a soldat cu ''20 până la 30 de morți'', a indicat pentru AFP căpitanul Antonello de Renzis Sonnino, purtător de cuvânt al operațiunii Sophia, forța navală europeană specializată în combaterea traficanților de persoane, scrie Agerpres.

''Un avion luxemburghez a localizat la circa 35 de mile (65 de kilometri) de coasta libiană o ambarcațiune care se răsturnase, circa 100 de migranți aflându-se în apă sau agățați de epavă. Numărul estimat al morților este între 20 și 30 de persoane'', a declarat Sonnino. 

Avionul a alertat imediat un alt aparat, spaniol, care a sosit la locul naufragiului și lansat un kit de salvare. 

Două vedete ale Gărzii de Coastă italiene și o navă spaniolă, ''Reina Sofia'', au salvat peste 80 dintre migranții aflați în apă

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, 37.785 de persoane au sosit pe mare în Italia de la începutul acestui an

În aceeași perioadă, 1.370 de migranți și refugiați și-au pierdut viața în încercarea de a ajunge în Europa prin traversarea Mediteranei, în scădere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrație. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu