Un nou monument în memoria artistului poporului Nicolae Sulac

Embed:

La cimitirul central din strada Armenească din Chişinău a fost dezvelit un nou monument în memoria artistului poporului Nicolae Sulac. Astăzi, maestrul ar fi împlinit 75 de ani.

Rudele şi apropiaţii regretatului interpret de muzică populară spun că vroiau demult să schimbe monumentul. Asta, pentru că prima versiune a acestuia, care era din bronz, nu era în armonie cu ansamblul. Acum însă, de pe placa de marmoră le zâmbeşte chipul maestrului Nicolae Sulac, aşa cum l-au cunoscut.

"S-a îndeplinit dorinţa familiei noastre, acest monument este reuşit. Cel dinainte nu era rău, dar acesta este mai aproape de noi şi de oameni, pentru că realmente seamănă cu tata. Acum cei care vor veni aici îl vor vedea pe Nicolae Sulac", a menţionat Doina Sulac, fiica interpretului.

Soţia interpretului, Svetlana Sulac, spune că este mulţumită de această acţiune "Acum depunem flori, mă simt de parcă aş comunica cu el. Este foarte frumos , parcă te-ar privi cu atâta căldură", a declarat Svetlana Sulac.

Foştii colegi de scenă spun că melodiile lui Nicolae Sulac vor dăinui peste veacuri, la fel ca numele său.

"Nicolae Sulac a meritat acest monument. L-a meritat din partea cetăţenilor şi a oficialilor", a explicat Nicolae Botgros, compozitor.

Şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, este de părere că numele şi creaţia lui Nicolae Sulac, dar şi a altor interpreţi de muzică populară, trebuie înveşnicită.

"Ne propunem sa înveşnicim numele acestor mari oameni ai neamului nostru prin editarea operei complete", a declarat Chirtoacă.

Vechiul monument a fost transportat în satul Sadâc, din raionul Cantemir, la baştina lui Nicolae Sulac.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu