Un nou minister sub egida Guvernului? Anunţul preşedintelui Partidului Democrat

Embed:

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat după prima întrevedere a grupului de lucru pentru formarea noului Guvern, că Republica Moldova ar putea avea un nou minister. Acesta s-ar putea numi Ministerul Integrării Europene.

Marian Lupu s-a pronunţat în vederea deschiderii unui astfel de minister, în contextul aprofundării relaţii noastre cu partenerii europeni prin Acordul de Asociere.

"Am avut o primă întrevedere la care au participat colegii din PL, Iurie Leancă şi doi deputaţi independenţi. Cu toţii am reiterat consolidarea parcursului european al Republicii Moldova. Am discutat despre cum ar trebui să funcţioneze viitorul Guvern, acordul cu FMI, stabilizarea sectoarelor social-economico-politic. Ideea de a contura mult mai puternic angajamentul pentru integrarea europeană a ţării. Discutăm şi despre deschiderea unui Minister a Integrării Europene şi desemnarea unui vicepremier care se va ocupa de acest lucru", a conchis Lupu.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi, la Parlament, a demarat prima întâlnire a reprezentanţilor partidelor proeuropene, desfăşurată la invitaţia Partidului Democrat.

Prima rundă de negocieri pentru formarea noului Guvern, fără PLDM. Declaraţiile liderilor PPEM, PD şi PL

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu