Un nou meniu pentru perioada vară-toamnă pentru copiii din grădiniţele şi şcolile din raionul Străşeni

Embed:

Copiii din raionul Strășeni primesc fructe şi legume de sezon. Agentul economic responsabil de alimentația din grădiniţe şi şcoli a elaborat un nou meniu pentru perioada vară-toamnă, iar accentul a fost pus pe roada din acest an.

Prin urmare, pe masa copiilor vor fi prezente cireșile, căpșunile, vișinele, roșiile, castraveții, precum și alte legume și fructe. De asemenea, copiii vor primi în continuare carne, lactate şi ouă.

"Într-adevăr, este un meniu foarte bun. Este mai bogat, sigur. S-a majorat gramajul, dar puțin s-a micșorat din sare şi zahăr, pentru că este o diversitate largă de fructe care tot conțin zahăr", a menţionat Ala Dinu, director general pe regiunea Străşeni, companie de alimentaţie.

Părinții spun că sunt mulțumiți de noile meniuri, pentru că odraslele lor mănâncă mai sănătos: 

"Pot să spun că e bine, vin acasă satisfăcuţi, mâncarea le place. Spun că mănâncă mâncare sănătoasă şi e bine".

"Nu pot să zic că am plângeri din partea copilului. Acasă practicăm şi noi cu un meniu mai sănătos, deci e obişnuită cu broccoli, conopidă".

Pe lângă noul meniu, agentul economic preconizează să repare și să reutileze cantinele școlare. Lucrările vor fi efectuate în perioada vacanţei de vară. Tot atunci vor fi organizate și cursuri de instruire pentru bucătari.

"În primul rând, se face o inventariere, ce avem şi ce nu. Astăzi tot s-a discutat despre asta. În unele blocuri alimentare s-au defectat frigiderele. Vom face listele şi pe timp de vară vom reînoi", a declarat Irmantas Norkus, patronul companiei de alimentaţie.

Începând cu întâi aprilie, în raionul Strășeni este implementat un proiect-pilot de alimentare a copiilor din școli și grădinițe. În acest sens, a fost selectat un agent economic responsabil de prestarea acestui serviciu, dar şi de renovarea cantinelor, salarizarea bucătarilor și îmbunătățirea meniului.

Proiectul a fost lansat la inițiativa Guvernului, după mai multe cazuri de licitații trucate şi alimente alterate livrate şcolilor şi grădinițelor din țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu