"Un nou gest neprietenos de la Tiraspol". REACŢIA Chişinăului la reţinerea echipei Publika TV

Biroul pentru Reintegrare califică reţinerea jurnaliştilor Publika TV de structurilor transnistrene drept un gest neprietenos din partea Tiraspolului.

''Chişinăul califică acest incident drept un nou gest neprietenos din partea Tiraspolului îndreptat spre crearea premeditată a unei atmosfere conflictuale în procesul de reglementare a problemei transnistrene, precum şi spre agravarea situaţiei în Zona de Securitate''

''Autorităţile moldoveneşti condamnă cu hotărâre acţiunile provocatoare ale structurilor transnistrene, ce denotă ignorarea de către Tiraspol a înţelegerilor existente în domeniul asigurării, libertăţii circulaţiei populaţiei între cele două maluri ale Nistrului, precum şi încălcarea continuă a drepturilor omului şi a libertăţii cuvântului în regiune''.

Totodată, Biroul pentru Reintegrare critică lipsa de reacţie la acest incident din partea reprezentanţilor Comandamentului Militar Unit al Forţelor de Pacificare.

''Trezeşte nedumerire lipsa unei reacţii cuvenite la incidentul care a avut loc din partea reprezentanţilor Comandamentului Militar Unit al Forţelor de Pacificare, ceea ce constituie o dovadă în plus a existenţei unor neajunsuri serioase în activitatea operaţiei de pacificare, formatul şi atribuţiile căreia impun revizuirea lor conceptuală'', se notează într-un comunicat.

PUBLIKA.MD menţionează că o echipă de filmare a Publika TV, reporterul Oxana Bodnar şi cameramanul Igor Crocos, a fost reţinută de aşa-zişii miliţieni transnistrenila Corjova, localitate controlată de autorităţile de la Chişinău.

Incidentul a avut loc în timp ce jurnaliştii noştri realizau un reportaj despre începutul anului de studii, cu autorizaţia Comisiei Unificate de Control.

După cinci ore de interogări, jurnaliştii au fost eliberaţi.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu