Un nou eşec pentru PSRM. Moţiunea înaintată împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a picat

Embed:

Încă un eşec pentru Partidul Socialiştilor din Moldova. Moţiunea simplă înaintată împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a picat, astăzi, din lipsă de cvorum. Deputaţii Partidului Democrat şi cei ai Partidul Popular European au părăsit sala de şedinţe. Ei au declarat că nu vor să participe la acţiunile speculative şi politice ale socialiştilor.

"Această paradă a moţiunilor nu este altecav decât o simplă repetare, un copy paste, tras la indigo, din experineţa anului trecut. Este o acţiune speculativă, de interes politic, electoral, or noi nu dorim să participăm în cadrul asemenea acţiuni", - a declarat preşedintele fracţiunii PDM, Marian Lupu. 

"Fracţiunea socialiştilor utilizează două tactici una este înaintarea moţiunilor simple şi doi este părăsirea sălii de şedinţă în formă de protest. Pentru a nu face jocul PSRM nu vom participa la dezbaterea acestei moțiuni", - a spus preşedintele Grupului parlametar PPEM, Eugen Carpov. 

"Dragi colegi, sunt 36 de deputaţi în sală. Nu există cvorum. În baza deciziei Curţii Constituţionale moţiunea simplă se considerate atfel respinsă prin neexistenţă de cvorum", - a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Decizia i-a nemulțumit pe socialiști.

"Ține de responsabilitatea Parlamentulu să examineze asemenea subiecte și, la sigur, sunt probleme de importanță națională și trebuie să le examinăm nu doar în an electoral, dar în fiecare săptămână", - a spus socialistul Vlad Bătrâncea. 

Liberalii, liberal-democrații și comuniștii au ținut partea socialiștilor și au venit cu critici la adresa guvernării.

"Faptul că au ieșit din sală demonstrează lașitate", - a spus liberalul Ion Apostol. 

"Ne pare rău că nu am putut să discutăm astăzi constructivi şi să venim poate cu unele propuneri. Fără partizanat politic", - a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu. 

Totuși, chiar și în acest context a existat loc de glume. Socialiștii au accentuat faptul că președintele Parlamentului a rămas în sală în timp ce colegii săi au părăsit ședința.

"Domnule Novac, dacă toți democrații s-ar duce din sala plenului cine o să vă mai dea cuvântul? Cum spuneți dvs, butonul nu funcționează de la sine", - a răspuns preşedintele Parlamentului Andrian Candu.  

Aceasta este a treia moțiune a socialiștilor care a picat în această sesiune, după cele împotriva ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și a vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

În sesiunile precedente, alte 14 moțiuni propuse de socialiști nu au fost susținute de Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu