Un nou eşec pentru PCRM. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a căzut şi de această dată

Embed:

(UPDATE 14:59) Politologul Vasile Croitoru: Comuniştii pur şi simplu şi-au irosit forţele. Două insuccese ar putea să creeze tensiuni în rândul propriilor membri şi simpatizanţi. Are de câştigat actuala Coaliţie, care nu răspunde provocările comuniştilor. Coaliţia nu este afectată de înaintarea unor astfel de moţiuni. Înaintarea unei noi moţiuni, după ce n-a trecut prima, este o acţiune ilogică.

(UPDATE 14:55)
Analistul politic Vitalie Catană: Decizia de astăzi era una previzibilă şi era clar că moţiunea va cădea. În situţia în care revoluţia comuniştilor nu a reuşit, aceştia au mers pe calea spămuirii Parlamentului. Mi se pare un lucru bizar şi sper că se va interveni prin schimbarea regulamentului. Aceasta lege nu instituie frontiera administrativă şi nu înseamnă recunoaşterea frontierei pe Nistru. Este o speculaţie ordinară. Trebuie ca aceasta guvernare să dea dovadă de consecvenţă. Relaţia cu UE este una avantajaoasă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Când aceste lucruri sunt aproape realizate, comuniştii intervin.

ORA 14:51 Deputaţii comunişti au suferit o nouă înfrângere.
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă, iniţiată de aceştia, a căzut. De data aceasta opoziţia este nemulţumită de instalarea oficiilor teritoriale ale Biroului de Migraţie şi Azil, la hotarul administrativ cu regiunea transnistreană.

Doar 36 de deputaţi au susţinut moţiunea.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută, încercarea PCRM de a demite Guvernul a eşuat. Atunci, deputaţii comunişti au acuzat Executivul de acte de corupţie, dar moţiunea de cenzură a fost respinsă. După patru ore de dezbateri, documentul a adunat doar 36 de voturi, dintre cele 51 necesare. Susţinătorii au fost din rândul parlamentarilor comunişti şi socialişti.

Deputaţii din Coaliţia de guvernare au criticat dur acţiunile PCRM şi au declarat că, în acest mod, comuniştii încearcă să pericliteze agenda Legislativului. Astfel, s-a decis ca astăzi să aibă loc o şedinţă pentru a dezbate moţiunea, iar ziua de joi să fie rezervată pentru examinarea proiectelor de legi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu