Un nou episod în dosarul licitaţiilor trucate. Ce a decis Curtea de Apel

Embed:

Curtea de Apel Chişinău a respins, joi, contestaţiile depuse de şase învinuţi în dosarul licitaţiilor trucate. Ei au solicitat schimbarea măsurii de arestare preventivă. În acest dosar, zece acuzaţi se află în izolator, iar şase - în arest la domiciliu.

"Nu comentez. Este organul de urmărire penală, o să se expună. Încercăm, o să aducem dovezi și cred că o să demonstrăm nevinovăția", a declarat vicedirectorul Departamentului Instituţii Penitenciare, Sergiu Țurcanu.

Procurorii nu exclud că vor cere prelungirea mandatelor de arestare, după expirarea termenelor acestora.

"Se consideră că la etapa actuală mai e necesară o eventuală prelungire, dar, totuși, nu vă pot spune cu certitudine un da sau un nu", a declarat procurorul Mirandolina Sușițcaia.

Procurorii estimează că prejudiciul adus statului în urma trucării licitațiilor în sistemul medical, în care sunt împlicaţi mai mult de 20 de oameni, ar depăşi 30 de milioane de lei.

Tot astăzi, ministrul Sănătăţii a dispus suspendarea din funcţie a managerilor mai multor spitale, vizaţi în acest dosar. Printre aceştia se numără directorul Spitalului Clinic Republican şi directorul Spitalului de Urgenţă.

Fostul ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi a fost supus ieri unei intervenţii chirurgicale.

Usatîi a acuzat dureri de inimă şi a fost transportat la Institutul de Cardiologie după ce Curtea de Apel i-a prelungit arestul în dosarul licitaţiilor trucate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu