Un nou drum reparat în oraşul Hânceşti: Oamenii au scăpat de ambuteiajele care se creau până acum (FOTO)

Embed:

Drum de ocolire pentru șoferii din Capitală care merg spre raioanele Leova și Basarabeasca. În cadrul unui proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, a fost reabilitat un drum de la periferia municipiului Hâncești.

Astfel, oamenii au scăpat de ambuteiajele care se creau până acum în centrul orașului. 

Costul proiectului a fost de 21 de milioane de lei. În cadrul lucrărilor, a fost instalat și un sistem de iluminare stradală, trotuar și marcaje rutiere.

Asta pentru că tronsonul face legătura și cu regiunea industrială a orașului.

"Primăria municipiului Hâncești a înaintat un proiect care a avut scopul de a uni aceste două trasee naționale și să ușureze acceseul atât șoferilor care merg spre sudul țării, cât și celor care vor să iasă din Moldova spre Leova și spre Leușeni", a comunicat ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca.

Până acum, această porțiune de drum era aproape impracticabilă. Astfel, șoferii erau nevoiți să treacă prin centrul orașului. Din această cauză, deseori se creau ambuteiaje.

"Acest drum are și un impact economic, pentru că deschide o regiune industrială. totodată, el unește două regiuni ale orașului. Am scos tot circuitul transportului mare din centrul orașului prin crearea acestei zone de ocolire, a acestui drum regional", a afirmat primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari.

Șoferii spun că acum, pentru că nu mai trebuie să ocolească pentru a ajunge la destinație, fac economie de timp. Ei sunt și mulțumiți de cum au fost efectuate lucrările.

"Până acum, acest drum era pe jumătate rău și pe jumătate bun."

"Până acum era dezastru. Era mai mult pietriș. Cam greu, acum e mai bine."

"Până acum, pentru a ajunge acici, la magazinul de construcții, ocoleam, pentru că drumul era foarte rău."

Acest proiect a fost inclus în documentul unic de program lansat în 2012. Atunci, au fost preconizate 63 de proiecte în valoare de un miliard trei sute de milioane de lei.

Peste 30 dintre acestea au fost crearea sau repararea a 30 de căi de acces și drumuri. Până în prezent, 35 dintre propuneri au fost finalizate, iar celelalte sunt în proces de lucru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu