UN NOU DOSAR DE TRUCARE A LICITAŢIILOR. Directorul interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, REŢINUT

Embed:

Directorul interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, Vladimir Popa şi directorul companiei care a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea echipamentelor electronice de monitorizare a deținuţilor a fost reţinuți de procurori şi ofiţerii CNA.

 Ministerul Justiţiei a comunicat că acordă tot suportul pentru a fi verificate obiectiv toate împrejurările.

Ministerul Justiţiei a anunţat că va oferi, în cadrul anchetei, tot sprijinul pentru a fi elucidate toate circumstanţele.

"Regretăm totodată că sunt astfel de cazuri și sperăm că bănuielile CNA să nu se confirme. Totuși, dacă ele vor fi veridice, această măsură și investigație este una necesară pentru curățarea sistemului", a menţionat Rodion Guştiuc, ofițer de presă, Ministerul Justiţiei.

Şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Probațiune afirmă că nu cunoaşte despre modul în care au fost organizate licitaţiile.

"Nu vă dau mai multe comentarii, nu va supăraţi, nu pot şi nu sunt în competenţă. Reporter: Veţi colabora cu ancheta? Tot ce ține de competența mea", a spus Sergiu Mărgărint, şef-adjunct al Inspectoratului Naţional de Probatoriu.

Percheziţiile continuă la domiciliul directorului interimar, dar și la mai mulți agenți economici.

"Acțiunile de urmărire penală nu s-au finalizat, continuă. Ţine de trucarea licitațiilor ce ține de procurarea brățărilor de monitorizare electronică", a conchis Oleg Cîşmaru, ofițer CNA. 

Vladimir Popa a activitat în calitate de șef-adjunct al Oficiului central de probațiune timp de 2 ani, iar din 2012 acesta este șef. În perioada 2002-2007, Popa a avut funcția de şef Direcţia de executare a pedepselor nonprivative de libertate, iar apoi timp de trei ani acesta a fost șef al Direcției de probațiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu