Un nou dialog eşuat între blocul ACUM şi PSRM. "Socialiştii le-au fluturat din codiță. Așa pățesc înfumurații"

Așa pățesc înfumurații care, cu doar 26 de mandate, vor să aibă și președinția Parlamentului, și guvernul lor minoritar. Este reacţia fostului deputat creștin-democrat, Ștefan Secăreanu, după ce, astăzi, dialogul între blocul politic "ACUM" şi PSRM a eşuat din nou. 

"Jale mare ACUM: PSRM-ul le-a fluturat din codiță, nu a venit la invitație. Alegerile anticipate, provocate ACUM, vor fi mortale pentru înfumurați", a menţionat Ștefan Secăreanu, într-o postare pe Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că socialiştii nu au dat curs invitaţiei deputaţilor PAS şi PPDA la negocierile convocate în această dimineaţă, la Parlament. Reprezentanţii PSRM au spus ieri că sunt dispuşi să discute cu cei de la "ACUM", doar dacă aceştia vor accepta oferta socialiştilor privind crearea unei alianţe şi a unui guvern de coaliţie funcţional susţinut de o majoritate parlamentară. PAS şi PPDA nici nu vrea să audă de condiţiile PSRM.

Până în prezent, reprezentanţii PSRM și cei de la "ACUM" s-au invitat reciproc la discuţii de câteva ori, dar s-au întâlnit o singură dată. Dialogul a eșuat din cauza certurilor și discuțiilor în contradictoriu.

PAS şi PPDA îi aşteaptă în continuare pe socialişti la dialog. Asta deşi, înainte de alegerile parlamentare Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că NU vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale nici cu PSRM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu