Un nou contingent al Armatei Naţionale pleacă în Kosovo (FOTO)

Embed:

Armata Naţională a trimis astăzi cel de-al 11-lea contingent în operaţiunea KFOR din Kosovo. Cei 41 de militari moldoveni vor participa, în următoarele şase luni, în misiuni de menţinere a păcii. În special, ei vor asigura securitatea şi paza obiectivelor militare şi vor efectua lucrări de cercetare şi deminare a teritoriului. 

Cel mai greu şi-au stăpânit astăzi lacrimile mamele tinerilor militari, care spun că au acceptat cu greu gândul că fii lor vor fi departe de casă.

"- Ne-am împăcat cu gândul că trebuie şi asta.
- A mai plecat ? 
- Nu, nu a plecat niciodată, acum este prima dată.
- Vreau să spun că îl petrecem cu drag şi o să îl aşteptăm în toată ziua cu mult mult drag"

"- Mama speră că peste şase luni să ne întâlnim toţi sănătoşi şi mulţumiţi şi cu îndeplinirea cu brio a sarcinilor care au fost puse în faţa lor.
- Promit."

Tinerii spun că misiunea este o provocare, dar şi o oportunitate deosebită pentru ei.

"Pentru asta suntem pregătiţi, pentru asta facem antrenamente zilnice şi eu cred că este normal să ne arătăm capacităţile în misiuni", a declarat Gheorghe Copăceanu, militar.

"Am decis să particip la această misiune pentru a-mi ridica experienţa, să cunosc ceva nou, din altă parte, să aduc ceva nou în unităţile noastre militare. Misiunea este foarte importantă, pentru a promova pacea peste tot", a zis Ion Ţurcan, militar.

"Misiunea la care aţi avut onoare să fiţi selectaţi în urma unui concurs destul de complicat este o oportunitate de a reprezenta cu demnitate Armata Naţională, de a reprezenta Republica Moldova. Misiunea în Kosovo este misiunea care de câţiva ani ne permite să detaşăm pe cei mai buni", a menționat Eugeniu Sturza, ministrul Apărării al Republicii Moldova.

Pentru fiecare zi de misiune, pacificatorii moldoveni vor fi remunerați cu câte 50 de dolari. Primul contingent de moldoveni a plecat în Kosovo în anul 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu