Un nou concept politic pentru Transnistria. Când va fi elaborat documentul şi ce va conţine

Embed:

Un concept politic nou privind reglementarea transnistreană va fi elaborat până la începutul anului 2017. Documentul va include pași concreți pentru soluționarea conflictului înghețat, dar și a problemelor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Subiectul a fost discutat la Chișinău, în cadrul întrevederii dintre vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan și reprezentantul special al OSCE, Cord Meier-Klodt.

Vicepremierul Gheorghe Bălan a anunțat despre consolidarea Biroului pentru Reintegrare pentru ca activitatea acestei instituții să fie una mai eficientă. El a mai spus că noul concept care urmează să fie elaborat va asigura rezultate mai bune în procesul de reglementarea transnistreană.

"Anterior, se încerca rezolvarea anumitor probleme din un domeniu sau alt, fără o abordare strategică. Este nevoie de a crea, de a pune fundamentul, de a crea carcasa după care de a merge pas cu pas pentru a indentifica și a restabili spațiile unice ale Republicii Moldova și a restabili Republica Moldova", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan. 

La rândul său, reprezentantul special al OSCE a salutat inițiativa autorităților de la Chișinău.

"Eu aplaud Guvernului Republicii Moldova pentru acel devotament și angajament public ca la începutul următorul an să fie gată o viziune politică, un concept politic care ar da un nou imbold sau stimulent procesului nostru de decizii", a spus reprezentantul special al OSCE, Cord Maier Klodt.

Cord Meier-Klodt s-a întâlnit şi cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.

În cadrul întrevederii a fost discutată implementarea angajamentelor asumate în cadrul negocierilor în formatul "5+2" din vara acestui an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu