Un nou Barometru de Opinie Publică va fi prezentat astăzi

Embed:

Datele unui nou sondaj de opinie vor fi făcute, astăzi, publice. Barometrul de Opinie Publică, realizat de C.B.S. AXA, la comanda Institutului de Politici Publice, se va referi la nivelul de trai al populaţiei, situaţia economică, dar şi la preferinţele politice ale moldovenilor.

Precedentul Barometru de Opinie Publică, realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS din Chişinău, a fost prezentat pe 15 mai.

Potrivit sondajului din luna mai, la capitolul opţiuni politice, 28 la sută dintre moldoveni ar fi votat pentru Partidul Comuniştilor. PCRM era urmat atunci de PLDM cu 19 la sută. Pentru Partidul Liberal şi-ar fi dat votul 13 la sută dintre alegători, iar Partidul Democrat ar fi acumulat opt la sută din sufragii.

Datele studiului din această primăvară mai arată că aproape 24 la sută dintre locuitorii Moldovei cred că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie bună. Asta în timp ce aproximativ 70 la sută consideră că direcţia este una greşită.

La realizarea Barometrului de Opinie Publică din mai au fost chestionate 1.053 de persoane din 81 de localităţi. Marja de eroare acordată de autori este de plus-minus trei la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu