Un nou atentat în Indonezia. O bombă a fost detonată la intrarea într-o secţie de poliţie. SUNT RĂNIŢI

Embed:

Un nou atentat a zguduit oraşul Surabaya din sudul Indoneziei. De această dată, o bombă a fost detonată la intrarea într-o secţie de poliţie. Potrivit informaţiilor preliminare, zece oameni au fost răniţi în urma atacului. Patru victime sunt poliţişti, iar şase civili. Momentul exploziei a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Atentatul nu a fost, deocamdată, revendicat. Ieri, 13 oameni au murit şi 40 au fost răniţi în urma a trei atacuri cu bombă în oraşul Surabaya. Teroriştii sinucigaşi, membri ai aceleiaşi familii, au vizat trei biserici creştine.

Potrivit poliţiei indoneziene, tatăl a condus o maşină-capcană, doi dintre fiii săi au detonat explozibilul pe care îl transportau cu o motocicletă, iar mama lor s-a aruncat în aer împreună cu alţi doi copii mici. Atacurile produse la interval de câteva minute au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Mai mulţi lideri de stat şi de guvern au condamnat atentatele şi au transmis condoleanţe rudelor victimelor. Printre ei este şi premierul Australiei, Malcolm Turnbull. 

Indonezia, ţară cu peste 260 de milioane de locuitori, este majoritar musulmană, iar comunitatea creştină ajunge deseori ţinta violenţelor. În ultimele luni, mai multe biserici au fost vizate de atacuri cu bombă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu