Un notar din Donduşeni, învinuit că a autentificat ilegal un contract de vânzare-cumpărare a unei case de locuit

Embed:

Un notar din Donduşeni şi un locuitor al satului Arioneşti au ajuns pe banca acuzaţilor într-un dosar de fals în acte publice şi delapidarea averii străine.

Cei doi au redactat şi autentificat în mod ilegal un contract de vânzare-cumpărare a unei casei de locuit cu construcţii auxiliare din satul Arioneşti, estimat la peste 11 000 de lei.

Contractul a fost perfectat în lipsa şi fără voinţa vânzătorului, nefiind semnat de către acesta, ci de o altă persoană prin imitarea semnăturii.

Actul de vânzare-cumpărare a fost înregistrat de notar în registrul de evidenţă a actelor notariale, iar ulterior, a servit temei pentru înregistrarea de către ''cumpărător'' la Oficiul Cadastral Teritorial filiala Donduşeni a dreptului de proprietate asupra imobilului.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a celor doi în instanţa de judecată. Notarul şi clientul său riscă pedeapsă cu închisoare de până la şase ani sau amendă în mărime de până la 20 000 de lei.

Ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Pe aceeaşi temă