Un nodul la sân nu înseamnă cancer! Ce spun medicii

Ecografia intervențională este de fapt o ecografie care ajută alte proceduri sau alte tehnici în tratamentul sau în diagnosticul anumitor leziuni, atunci când leziunile sunt mici, nu au exprimare clinică sau nu le putem simți. În aceste cazuri avem nevoie de ecografie ca să le putem „vedea” și să le putem aborda, să le scoatem, sau să le aspirăm, în cazul chisturilor.

Este o ecografie obișnuită care se asociază unei tehnici mai mult sau mai puțin invazive. Poate fi folosită în ambulator, atunci când sub controlul ecografului putem face puncții sau biopsii sau poate fi folosit în sala de operații, atunci când leziunile fiind foarte mici nu le putem simți, și ca să le scoatem cu cât mai puțină trauma. Este o ecografie care vine în sprijinul altor proceduri.

O femeie ar trebui să meargă la control anual, nu doar atunci când o doare ceva, nu doar atunci când simte ceva. Asta ne ajută ca atunci când apar leziuni să fie atât de mici încât nu se simt, iar prognosticul este mai bun în acest caz. O ecografie făcută anual ar fi ideală de control. Mamografia se face după 40-45 de ani sau în cazuri deosebite înainte de această vârstă.

Biopsia e recomandată când avem leziuni cu caracter suspect, când leziunile au anumite dimensiuni, și astfel avem un diagnostic înainte de a stabili care ar fi strategia terapeutică în cazul respectiv.

Atunci când o femeie simte că ceva nu este în regulă, trebuie să se adreseze medicului și acesta stabilește ce investigații trebuie făcute, scrie digi24.ro.

Ecografia mamară de control poate fi făcută după ce fete depășesc vârstă de 16-18 ani. Am avut cazuri cu tot felul de leziuni și modificări în sân la vârste fragede.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu