Un nepalez a stabilit un nou record mondial în alpinism. Bărbatul a urcat pentru a 24-a oară pe Everest

Un nepalez a stabilit un nou record mondial în alpinism. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a urcat pentru a 24-a oară pe Everest, cel mai înalt munte din lume. El este ghid montan - şerpaş - şi îi însoţeşte pe alpiniştii care escaladează vârful muntos. La întoarcerea acasă, el a fost întâmpinat ca un erou naţional, cu dansuri şi cântece.

Mulţimea l-a aşteptat în capitala Nepalului, Kathmandu, iar soţia i-a pus o eșarfă la gât şi l-a servit cu iaurt. Kami Rita le-a spus reporterilor că nu planifică să se pensioneze şi că speră să mai escaladeze Everestul, dar pentru asta are nevoie de odihnă.

 

"Sunt foarte obosit acum, așa că nu vă pot spune nici măcar cât sunt de fericit sau de trist. Voi vorbi despre asta cu altă ocazie."


Rita a ajuns a ajuns în vârful Everestului pentru a doua oară în decurs de doar o săptămână. Prima sa escaladare a avut loc în 1994 și de atunci însoţeşte grupuri de alpinişti cel puţin o dată în an pe muntele cu înălţimea de 8.848 de metri.

Până în 2017, Kami Rita împărţea recordul mondial în alpinism cu alţi doi nepalezi, dar din 2018 el a devenit singurul om care a urcat de cele mai multe ori pe Everest.

Lasă un comentariu