Un monument în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl va fi edificat la Ocniţa

La Ocnița va fi edificat un monument în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl. O decizie în acest sens a fost aprobată la şedinţa de astăzi a Guvernului.

Cheltuielile pentru lucrările de proiectare, executare, edificare a monumentului şi amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului raional Ocniţa, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Totodată, în scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933­ - 1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat bustului lui Ion Costin, în satul Ghidighici, municipiul Chişinău.

Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare provenite din donaţii şi sponsorizări.

La lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl au participat 33 de persoane din raionul Ocniţa, dintre care în viaţă mai sunt 25 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu