Un moldovean, şofer de TIR, s-a ales cu DOSAR PENAL după ce a trecut vama în România

Un moldovean este cercetat penal în România după ce a fost prins beat la volan în timpul controlului de frontieră. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani se afla la volanul unui TIR. 

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul mirosea a alcool. Individul a fost testat cu un aparat etilotest, care a arătat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pentru a i se preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați, unde a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Potrivit articolului 337 din Codul penal al României, refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu