Un moldovean, printre persoanele care ar fi provocat scandalul legat de Facebook - Cambridge Analytica

Un moldovean se numără printre persoanele care ar fi provocat scandalul legat de reţeaua de socializare Facebook. Alexandr Kogan ar fi ajutat firma de analiză Cambridge Analytica să colecteze ilegal datele personale a 50 de mii de utilizatori. 

Potrivit unei investigaţii efectuate de o echipă de jurnalişti americani, compania ar fi încercat să dezvolte un program menit să-l ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016. Datele erau colectate după ce utilizatorii erau rugaţi să efectueze un test psihologic în care trebuiau să introducă, inclusiv, informaţii personale. După izbucnirea scandalului, Facebook a reziliat contractele pe care le avea cu firma Cambridge Analytica.

Alexandr Kogan s-a născut în Moldova, însă, la vârsta de şapte ani, a imigrat, împreună cu părinţii, în Statele Unite.

Acum, el este profesor la Universitatea Cambridge şi este autorul a numeroase studii în domeniul psihologiei. După ce s-a aflat că datele utilizatorilor au fost furate, Facebook a înregistrat cea mai mare scădere la bursă din ultimii trei ani. 

Acţiunile companiei s-au depreciat cu aproape 10 la sută, ceea ce înseamnă o pierdere bursieră de 50 de miliarde de dolari. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu