Un moldovean petrece aproape cinci ore vorbind la telefonul mobil

Embed:

În fiecare lună, un moldovean petrece aproape cinci ore vorbind la telefonul mobil. Sunt datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, care mai arată că, în nouă luni ale anului, durata convorbirilor purtate pe telefonul mobil a depăşit-o pe cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele statistice arată că în nouă luni moldovenii au vorbit la celular 4 miliarde 650 milioane de minute, cu aproape un procent mai mult faţă de perioada similară a lui 2018. 

Şi asta în condiţiile în care numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a scăzut. În aceeaşi perioadă, cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile din ţară, Orange, Moldcell şi Unite, au avut împreună patru milioane 371 de mii de abonaţi, cu 1,7% mai puţin decât în 2018.

În medie, fiecare moldovean care are o cartelă sim a vorbit, lunar, la celular patru ore şi 39 minute, iar durata medie a unui apel a fost de aproape două minute. Costurile lunare sunt în medie de 74 de lei.  

Deşi numărul de minute vorbite a crescut, cei trei furnizori au avut încasări mai mici.

În total, în nouă luni ale anului, Orange, Moldcell şi Unite, au avut venituri de 2 miliarde 358 milioane de lei, cu două procente mai puţin decât în 2018. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu