Un moldovean, EROUL unui maraton din Italia. A alergat având proteză la un picior. Ce scop nobil are Constantin Bostan

Embed:

Sportivul moldovean Constantin Bostan, care aleargă la maratoane având o proteză la un picior, a înregistrat un nou record personal. În cadrul unei curse organizată în Italia, atletul a alergat 86 de kilometri cu doar un picior sănătos. El a fost singurul participant care a avut o condiţie fizică diferită.

Constantin povesteşte că în cadrul competiţiei şi-a pus scopul să alerge o sută de kilometri, dar a fost nevoit să se oprească din cauza unor răni apărute la piciorul la care are proteză.

"Era greu. Primii 50 de kilometri trebuia să fug în deal şi în vale", a explicat sportivul.

Pe distanţe mai lungi de 40 de kilometri, el foloseşte bastoane speciale. Pentru perseverenţa şi ambiţia sa, moldoveanul a devenit un erou printre colegii săi de curse.

"De fiecare dată mi se spune salut Constantin, salut campionule. Ei mă consideră fratele lor", a povestit Constantin.

Atletul nu aleargă doar pentru plăcerea sa, dar şi pentru un scop nobil: "Vreau să fac o adunare de bani pentru copiii afectaţi de cancer. Vreau să alerg în Italia în fiecare zi câte 20-30 de kilometri ca să fac o faptă bună pentru copiii care au nevoie."

În 2017, Constantin a alergat 42 de kilometri în cadrul Maratonul Internaţional de la Chişinău.

Moldoveanul este pasionat de sport încă din copilărie, asta chiar dacă a avut probleme cu piciorul de la vârsta de 2 ani. El a practicat karate şi chiar fotbal. În 1998 i-a fost amputat o parte din picior. Constantin este stabilit de peste zece ani în Italia, iar din 2013 a început să participe la diferite curse pe distanţe lungi.

Pe lângă asta, el lucrează în calitate de asistent social. Bărbatul spune că în această vară se va pregăti pentru o nouă cursă care se va desfăşura în octombrie, tot în Italia. Atunci, el îşi doreşte să alerge 120 de kilometri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu