Un moldovean, declarat oficial de către "Cartea Recordurilor Guiness" drept cel mai rapid somelier din lume

Embed:
Daniel Frumusachi este dovada vie că visele pot deveni realitate. Moldoveanul a fost declarat oficial de către „Cartea Recordurilor Guiness” drept cel mai rapid somelier din lume care deschide sticlelele de spumant prin metoda sabrage. Despre performanțele tânărului, jurații au aflat în vară, când acesta a înregistrat două performanţe.

Primul record, recunoscut de Cartea Recodurilor Guiness a fost de 49 de sticle cu vin spumant deschise cu sabia în doar 30 de secunde. Tânărul visa la asta din copilărie.

„Primul record a venit răspunsul pe data de 19 septembrie. Eram pe coridorul universității, nu puteam să strig, dar evident că emoțiile au explodat. Eu de obicei ce visez noaptea fac dimineața. Am decis de mic să devin un recordman în Cartea Recordurilor Guiness”, a spus 
somelierul, Daniel Frumusachi.

Acum tânărul așteaptă răspunsul în privința celui de al doilea record înregistrat. Acesta l-a depăşit pe unul dintre cei mai renumiți somelieri din lume, letonianul Raimond Tomsons, care în 2017 a deschis 71 de sticle într-un minut.

„Urmează aprobarea a celui de al doilea record. E aceași chestie cu sabrage-ul, doar că într-un minut trebuia să deschid mai mult de 66 de sticle. Eu am deschis 80, una a căzut și a rămas 79”a spus somelierul, Daniel Frumusachi.

Daniel spune că a fost motivat de dragostea față de patrie și pasiunea pentru vin şi spune că vrea să le facă să devină cunoscute în întreaga lume.

„Avem cu ce ne mândri și avem cu ce lucra. Oriunde primesc așa o întrebare „Unde te vezi peste 10 ani?” și eu mereu răspund indirect la această întrebare, printr-un cuvânt „Acasă” a spus somelierul, Daniel Frumusachi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu