Un moldovean care venea din Germania s-a ales cu proces-verbal. Ce a păţit când a ajuns la postul vamal Leușeni-Albița

Peste 60 de kg de icre roșii urmau să fie transportate în ţara noastră ilegal. Tentativa, însă, a fost stopată de vameşi la postul vamal Leușeni-Albița.

Potrivit angajaţilor vămii, la control s-a prezentat un autocamion model "Volkswagen LT35" cu numere de înmatriculare de municipiul Chișinău. la volanul vehiculului se afla un moldovean, în vârstă de 39 ani. Unitatea de transport se deplasa din Germania în Republica Moldova.

Şoferul a declarat vameşilor că are doar lucruri de consum şi de folosinţă personală. Însă, în urma verificărilor au fost depistate ascunse în geanta personală și sub bancheta din spate a autocamionului, 62 kg de icre roșii naturale "Classic" de somon, din linia de produse "Zarendom". Valoarea mărfii se estimează la zeci de mii de lei.

Mai mult, icra era transportată în condiții antisanitare, fără acte de însoțire și cu ignorarea standartelor de calitate.

Pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal. pentru astfel de încălcări legea prevede achitarea unei amenzi de circa 3 000 de lei și confiscarea produselor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu