Un moldovean, bănuit în trafic de ființe umane, plasat în arest pentru 30 de zile. Victimele erau umilite şi supuse unor chinuri groaznice

Un moldovean, documentat pentru trafic de ființe umane, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, după ce la domiciliul acestuia s-au depistat probe ce îi încriminează implicarea sa în infracțiune.

Acasă la bănuit au avut loc percheziţii. Urmare a descinderilor, echipa mixtă a depistat 23 de pașapoarte ale cetățenilor Republicii Moldova, anunțuri informative destinate racolării victimelor, carnete cu notițe și mijloace financiare dobândite pe cale infracțională. Documentele ridicate aparțineau persoanelor cu vârstă aptă de muncă, dar și multe din acte erau pe numele minorilor.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, conform schemei infracționale, bănuitul, în vârstă de 41 de ani, locuitor al oraşului Codru, avea rolul de recrutare, transportare și cazare a persoanelor în Federația Rusă. Ajunse la destinație, persoanele locuiau în condiții inumane, dar și erau exploatate prin muncă silnică.

Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu