Un moldovean a încercat să părăsească țara cu cetățenie falsă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi, au descoperit o carte de identitate românească falsă, procurată de un bărbat, cu cetățenia Republicii Moldova, pentru a-și găsi un loc de muncă în Italia.

La data de 15 iunie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Gheorghe T. , în vârstă de 30 de ani, care călătorea într-un microbuz și se îndrepta spre Italia.

În baza unei analize, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului în cauză, în urma căruia au descoperit în portofelul acestuia, o carte de identitate cu însemnări ale autorităților românești, cu fotografia bărbatului, dar cu alte date decât cele înscrise în pașaportul moldovenesc prezentat la control. În urma verificărilor, autoritățile au depistat că certificatul era fals.

Bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 60 euro, și urma să-l folosească pe teritoriul Italiei pentru a-și găsi un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu